Pogosta vprašanja in navodila

Imate vprašanje? Imamo odgovor!

Če med spodnjimi vprašanji ne najdete vašega odgovora, vam bomo z veseljem osebno odgovorili. Pošljite nam vaše vprašanja na info(at)peak.si.

 • Kako opravim preko spletne trgovine?

  Izbor izdelka v spletni trgovini

  Najdete zanimiv izdelek, ki bi ga morda želeli kupiti. Izdelek lahko takoj dodate v nakupovalno košarico s klikom na gumb "V košarico". Izdelek oz. izdelki, ki ste jih dodali v košarico, se vam bodo prikazali desno zgoraj v spustnem seznamu pri nakupovalni košarici. S klikom na sliko ali ime izdelka boste prišli do podrobnejšega opisa izbranega izdelka. Če ima izdelek na voljo opcije, potem vas bo sistem ob kliku na "V košarico" preusmeril na podrobnejši opis izdelka in na izbiro dodatnih opcij. 

   

  Odlaganje izdelka v nakupovalno košarico - V KOŠARICO

  Ste na podrobnejšem opisu izdelka, sedaj ste ga tudi izbrali in želite ga kupiti. Pod izpostavljenimi podatki o izdelku je gumb z napisom "V KOŠARICO". Kakor hitro kliknete na ta gumb, ste izdelek umestili v vašo nakupovalno košarico. V kolikor ima izdelek zahtevane opcije in jih niste izbrali, vas sistem na to opozori, izdelek pa se ne doda v košarico. Če želite nadaljevati z izbiro in nakupom drugih izdelkov, se pomikajte po spletni prodajalni s kliki na druge skupine izdelkov. Druge skupine izdelkov se nahajajo v meniju zgoraj. Ob ponovni odločitvi o nakupu naslednjega izdelka, ponovite zgoraj opisan postopek. 

   

  Pregled košarice - SPREMEMBA KOLIČINE IZDELKA ALI ODSTRANITEV IZDELKA IZ KOŠARICE 

  V nakupovalno košarico ste odložili en ali več izbranih izdelkov. V kolikor si želite ogledati, katere izdelke natančno ste izbrali, greste z miško čez gumb Košarica – desno zgoraj. Izbrali ste izdelke, ki jih želite naročiti. V nakupovalni košarici so ob izdelkih zapisane cene posameznih izdelkov in skupni znesek nakupa brez DDV, vrednost 22% ali 9,5% DDV ter vrednost nakupa, ki vključuje 22% ali 9,5% DDV. za spremembo količine posameznega izdelka v okence pri izdelku vpišie novo količino in pritisnite na gumb "POSODOBITEV". V kolikor želite izdelek odstraniti iz košarice, enostavno obkljukajte levo izdelek in pritisnete gumb "POSODOBITEV". Za nadaljevanje nakupa pritisnite gumb "NADALJUJ NAKUP"

  Izbor izdelkov ste zaključili - VNOS OSEBNIH PODATKOV KUPCA 

  V spodaj označena polja je potrebno navesti osebne podatke kupca. 

  Način plačila 

  Prosimo, da izberete način plačila: po povzetju, po predračunu (bančna transakcija), s PayPal. 

  Dostava 

  Dodatno: Če želite dodati drugi naslov za dostavo naročenega blaga oziroma spremeniti naslov za dostavo, prosimo kliknite na "Želim uporabiti nov naslov" in vpišite vse potrebne odatke. Ko boste želeli zaključiti nakup to storite s klikom na gumb "POTRDI NAROČILO". Če je bilo naročilo uspešno oddano, nas sistem na to opozori z uspešnim sporočilom. Na svoj e-naslov boste sedaj sporočilo z vsemi podatki o naročilu. Želimo vam prijetno nakupovanje! 

  Potrdilo o nakupu 

  Ko oddate naročilo, avtomatsko iz spletne trgovine Peak.si na vaš e-mail naslov prejmete obvestilo o oddanem naročilu. Čez celoten postopek obdelave vašega naročila vas bomo obveščali o statusu vašega naročila:  - Neobdelano (Stranka naročilo odda, v trgovini še ga nismo obdelali), - V teku (stranka prejme sporočilo na elektronski naslov, da je naročilo v pripravi – preverjamo ali je artikel na zalogi), - Odposlano (stranka prejme sporočilo na elektronski naslov, da je bila pošiljka odposlana),  - Zaključeno (stranka prejme paket in ga je uspešno prevzela)

 • Kako vem, če je izdelek na zalogi in kdaj ga bom prejel?

  Če je izdelek na zalogi (ima status "Na zalogi"), bodo izdelki dostavljeni najkasneje v 3 delovnih dneh. Če izdelki ne bodo dostavljeni v 3 dneh, vas o tem predhodno obvestimo. Kadar izdelka ni na zalogi (ima status "Prednaročilo") se pričakuje ponovna dobava, vendar je rok dobave več kot 8 delovnih dni. Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni

 • Kakšen je strošek dostave?

  Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in je pavšalen za vsa naročila. Višina poštnine je 5,00 eur (z vključenim DDV). Za vsa naročila nad 50 EUR brez DDV je poštnina brezplačna. 

 • Kaj če me v času dostave ne bo doma?

  Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke lahko plačate tudi ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije. 

 • Ali lahko dostavo pošiljke naročim v službo?

  Če ste izpolnili podatke za dostavo pošiljke na službeni naslov, bo poštni delavec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju. Priporočamo ti, da se s pooblaščeno osebo za prevzem poštnih pošiljk v vašem podjetju o tem predhodno dogovorite.

 • Ali moram ob prevzemu pošiljke plačati provizijo Pošti Slovenije?

  Če se odločiš za plačilo z gotovino ob prevzemu pošiljke si Pošta Slovenije obračuna strošek vplačila plačilnega naloga BN02/UPN. Ta strošek provizije je (informativni cenik je na dan 15.11.2011):

  - do 96 EUR (0,96 EUR)

  - od 96 EUR do 501 EUR (1% vrednosti odkupnine)

  - nad 501 EUR (5,01 EUR)